Møt Monica

Møt Monica

Monica har fagbrev som bilmekaniker på lette kjøretøy. I tillegg er hun skolert innen tunge kjøretøy som lastebil og anleggsmaskiner. Etter flere år i mekanikerbransjen gikk hun over til avfallsbransjen, og har jobbet der siden 2018. I dag er hun ansatt som driftsoperatør på en av våre gjenvinningsstasjoner.

Arbeidshverdagen min allsidig og variert. Det synes jeg er bra! Dagene går i møte kundene våre på gjenvinningsstasjonen, forberede transport av de forskjellige avfallstypene vi tar imot, kjøre hjullaster og lastebil, holde orden og følge opp leveransene fra renovasjonsbilene våre. Innimellom blir det litt kontorarbeid og oppfølging av datasystemene våre også. Syns alt dette er helt topp!!

Hva er den/de viktigste grunnene til at du ønsker å møte på jobb hver dag?

Jeg jobber med helt supre kollegaer! Og så møter jeg masse herlige folk hver dag som har det meste på stell, og noen som ikke har det. De er fortsatt like herlig de også😊. Jeg har en allsidig hverdag og det passer meg perfekt. Ingen dager er like og det motiverer meg. Det at jeg jobber med så mye forskjellig, og at dagene krever at jeg lærer nye ting hele tiden er noe jeg trives med.

Hvilke tanker har du om bransjen du jobber i?

Den er så viktig! Håndtering og behandling av avfall har stor betydning for samfunnet med tanke på miljøet og for folkehelsa. En annen viktig ting er at vi hele tiden jobber med å redusere avfallsmengden, og heller se det vi samler inn som en viktig ressurs og råstoff for nye materialer/produkter. Så lenge det finnes mennesker, vil vi produsere avfall. Da er det viktig at vi tar vare på det vi kan, slik at ressursene er tilgjengelig for de som kommer etter oss.