Sekker og poser

Sekker og poser

Renovasjonsordningen i ReMidt-kommunene er basert på sortering av avfall i egne beholdere. Biologisk nedbrytbare poser skal benyttes til matavfall. I tillegg skal plastemballasje leveres i egne sekker.

Normalt forbruk er to ruller med plastemballasje og tre ruller med matavfallsposer per år, men det vil variere fra husstand til husstand. Når du har behov for flere matavfallsposer eller plastsekker, må du gjøre som følger:

  1. Når det nærmer seg tomt for matavfallsposer: Knytt fast en tom matavfallspose eller ordinær bærepose på matavfallsdunken på tømmedag, så vil renovatøren legge igjen nye poser.
  2. Når det nærmer seg tomt for plastemballasjesekker: Knytt fast en tom sekk eller ordinær bærepose på dunken for glass- og metallemballasje på tømmedag, så vil renovatøren legge igjen nye sekker.
  3. Du kan ta turen innom en av våre gjenvinningsstasjoner i åpningstida, så får du med deg nye poser/sekker.

Det koster ikke noe å få flere sekker til plastemballasje eller poser til matavfall.

For deg som er på hytta/fritidseiendommen din, så må poser hentes på gjenvinningsstasjonen. Dersom du bor i en kommune der ReMidt henter avfallet, kan du også ta med poser hjemmefra, og få poser dit som beskrevet i punkt 1 over.