Returkartonglotteriet

Returkartonglotteriet

Hvis du skyller og bretter drikkekartong, kan du delta i returkartonglotteriet og få sjansen til å vinne opp mot 100 000 kroner!  Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag etc. Årlig deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner.


Slik deltar du:

Du har to valg. Hver enkelt kartong er nå også et lodd.

  1. For å være med i trekningen om å vinne 10 000 kroner, holder det med én kartong. Skyll kartongen, press den flat og skriv navn og telefonnummer på den du vil skal vinne.
  2. For å være med i trekningen om å vinne 100 000 kroner, må du skylle, brette og stappe minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe. Korker og lokk kan henge utenfor. Skriv navn og telefonnummer på kubben. Kubbene er også med i trekningene om 10 000 kroner.

Kartongene og kubbene kaster du løst i papirdunken eller container for papp og papir.

Trekninger

Kubbene trekkes på flere steder, spredd over hele landet. Avhengig av innbyggertall, trekkes mellom en og syv kubber/enkeltkartonger, til sammen nær 200 stk hvert kvartal. 

Disse går videre til nasjonal trekning. Der trekkes det blant både enkeltkartonger og kubber 30 premier à kr. 10.000 og fra kun kubber trekkes det 1 premie à kr. 100.000. Dette gjør vi 4 ganger i året.
Neste gang kan det være du som er den heldige vinneren.

Hva skjer med kartongene du sender til gjenvinning?

Selv om alle som kildesorterer drikkekartong ikke kan vinne Returkartonglotteriet, så er iallefall miljøet en vinner. Kartongene gjenvinnes og blir til nytt papir. Papiret brukes blant annet i produksjon av nye kartonger som pizzaesker, corn-flakes, skoesker mm.