Ny renovasjonsordning på Leksa

Ny renovasjonsordning på Leksa

Over store deler av landet legges renovasjonsordningen om for tida. Alle norske husholdninger skal ha tilbud om sortering av matavfall innen 2023.

I Orkland kommune vil dette skje våren 2022. Imidlertid er det Fosen Renovasjon som tømmer dunkene på oppdrag fra ReMidt for innbyggere på Leksa, og på Fosen legges driften om allerede nå. Det innebærer at alle får egen dunk for matavfall som tømmes hver 2. uke og at restavfallsdunken tømmes hver 4. uke.

Innbyggere på Leksa får derfor tilgang på den nye ordningen allerede nå. Det vil bli plassert ut egen dunk for matavfall i uke 37 og i dunken vil det bli lagt et informasjonsskriv om ordningen og flere ruller med biologisk nedbrytbare poser, som skal benyttes til matavfall.

Les mer om sortering av matavfall

Tømmekalender

Det vil bli endring i tømmekalenderen i forbindelse med ny ordning. Noen vil også få nye tømmedager. Abonner på gratis sms-varsling til din mobil. Da vil du automatisk få varsling om riktig tømmedag. Har du allerede abonnert på varsel trenger du ikke gjøre det på nytt.
Du finner alltid oppdatert tømmekalender for din adresse ved å benytte søkefeltet på remidt.no Er du usikker på hvordan du skal gjøre det, kan du se på denne hjelpesiden.

Ønsker du lavere renovasjonsgebyr, kan det være lurt å vurdere deling av dunker med en eller flere naboer. Les mer om nabodeling her.