Korona: Spørsmål og svar

 • Kan jeg levere avfall når jeg er i karantene?
  Nei, er du i karantene skal du ikke oppsøke gjenvinningsstasjonen. Det samme gjelder om du har uavklarte smittesypmtomer. Er du i karantene eller isolasjon kan du benytte egne dunker til ordinært avfall, men pass på at avfallet er godt pakket inn. Bruk gjerne en ekstra pose på restavfallet. Desinfiser/vask berøringsflater på dunkene.
 • Kan smitte spre seg fra dunk til dunk via renovatørene?
  Det er en mulighet for at virus kan leve på dunkene. Derfor anbefaler vi sterkt å desinfisere håndtaket og lokket på dunken, eller minimum vaske det med såpe, etter at du har satt fram dunken. Det samme gjelder før du skal sette dunken tilbake etter tømming.
 • Blir avfallsdunkene tømt på samme dager som før?
  Ja. Du som kunde kan oppleve at renovasjonsbilen kommer til andre tidspunkt enn du er vant til. Dersom det skjer vesentlige avvik fra oppsatte tømmedager, vil du bli varslet av oss. Tømmedagene finner du ved å søke opp adressen din i vår tømmekalender.
 • Går det an å levere gjenstander til ombruk og i bruktbutikker?
  Ja, ombruksboder og bruktbutikker er åpne.
 • Kan jeg bestille avfallstaxi?
  Ja, avfallstaxi går som normalt. Den kan benyttes dersom du bor i en kommune som har dette tilbudet. Det er et krav at avfallet er satt fram og kan hentes utendørs. Les mer og bestill her.

Vi støtter opp på rådene fra blant annet nasjonale myndigheter og Avfall Norge. Her finner du noen lenker til viktige institusjoner:
Folkehelseinstituttet
Avfall Norge