Ofte stilte spørsmål og svar

 • Kan jeg levere avfall når jeg er i karantene?
  Nei, er du i karantene skal du ikke oppsøke gjenvinningsstasjonen. Det samme gjelder om du har symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjon, men ikke er i karantene. Alle våre kunder blir stoppet ved innkjøringen til gjenvinningsstasjonen. Er du i karantene eller isolasjon kan du benytte egne dunker til ordinært avfall, men pass på at avfallet er godt pakket inn. Bruk gjerne en ekstra pose på restavfallet. Desinfiser/vask berøringsflater på dunkene.
 • Hvorfor har ReMidt IKS åpent når mange andre har stengt?
  Deler av vår virksomhet er karakterisert som kritisk for samfunnet. Det gjelder blant annet innsamling og håndtering av restavfall og farlig avfall. Vi holder derfor driften i gang, men har gjort en rekke smitteforebyggende tiltak, både blant ansatte og overfor kunder.
 • Kan smitte spre seg fra dunk til dunk via renovatørene?
  Det er en mulighet for at virus kan leve på dunkene. Derfor anbefaler vi sterkt å desinfisere håndtaket og lokket på dunken, eller minimum vaske det med såpe, etter at du har satt fram dunken. Det samme gjelder før du skal sette dunken tilbake etter tømming.
 • Hvordan kan jeg komme i kontakt med kundesenteret?
  Vi har stengt kundesenter og kontorsteder, og de fleste av våre administrativt ansatte jobber hjemmefra. Men vi er fortsatt operative på telefon (72483700), e-post (firmapost@remidt.no) og vi kan nås via kontaktskjema på remidt.no.
 • Blir avfallsdunkene tømt på samme dager som før?
  Ja, foreløpig gjelder de samme tømmedagene som tidligere. Du som kunde kan oppleve at renovasjonsbilen kommer til andre tidspunkt enn du er vant til. Dersom det skjer vesentlige avvik fra oppsatte tømmedager, vil du bli varslet av oss. Tømmedagene finner du ved å søke opp adressen din i vår tømmekalender.
 • Går det an å levere gjenstander til ombruk og i bruktbutikker?
  Nei, dessverre. Sånn situasjonen er nå, har vi stengt både bruktbutikken på Melhus og samtlige ombruksboder. Det er gjort for å unngå at kunder samler seg på små areal og for å hindre at gjenstander som potensielt kan bære smitte skifter eier. Ta gjerne vare på gjenstander og lever når vi er tilbake i normal drift.
 • Kan jeg bestille avfallstaxi?
  Ja, avfallstaxi går inntil videre som normalt. Den kan benyttes dersom du bor i en kommune som har dette tilbudet. Det er et krav at avfallet er satt fram og kan hentes utendørs. Les mer og bestill her.

Vi støtter opp på rådene fra blant annet nasjonale myndigheter og Avfall Norge. Her finner du noen lenker til viktige institusjoner:
Folkehelseinstituttet
Avfall Norge