Strandryddeuka 5. – 20. september

Strandryddeuka 5. – 20. september

På grunn av koronaviruset, ble det arrangert svært få ryddeaksjoner i vårt område første halvår av 2020. Nå får du en ny mulighet til å bli med å rydde kysten, vassdrag og elver i Midt-Norge.

Hold Norge Rent inviterer til nasjonal ryddedugnad 5. – 20. september, som en erstatning for strandryddeuka som ble avlyst i vår.
Det er fortsatt restriksjoner i forbindelse med korona og vi henviser derfor til veileder for sikker strandrydding som er utarbeidet av Hold Norge Rent.  Les mer om deres anbefalinger til trygg utforming av ryddeaksjoner her.

ReMidt IKS ønsker å bidra til renere strender i våre kommuner og fortsetter samarbiedet med de andre renovasjonsselskapene i Midt-Norge og «Hold Midt-Norge rent». Sammen har vi også i år fått tildelt midler fra Miljødirektoratet til å hente og behandle avfallet.

Vil du rydde?

Uansett om du ønsker henting eller vil levere selv, så ber vi deg om å gjøre følgende:

Før aksjonen:

  • Registrer din aksjon i Ryddeportalen – Rydde, og knytt aksjonen din til ReMidt IKS når du registrerer den.
  • Les gjennom anbefalinger for trygg rydding fra Hold Norge rent.
  • Du kan velge å levere selv til alle våre gjenvinningsstasjoner eller sette sekkene ved siden av egen restavfallsdunk, da vil vi ta dem med på neste tømming. Gjelder kun ved bruk av gule strandryddesekker til avfallet.
  • NB! Større gjenstander må leveres til gjenvinningstasjonen direkte, dette kan vi ikke ta med på vanlig rutekjøring.
  • Du kan hente gratis ryddesekker på alle våre gjenvinningsstasjoner.

Etter aksjonen:

  • Sett sekkene ved siden av din restavfallsdunk eller lever dem selv på en av våre gjenvinningsstasjoner. Husk å meld fra til en av renovatørene på stasjonen om at du kommer med strandavfall, sånn at de får registrert mengdene som kommer inn.
  • STRANDRYDDEAVFALL SKAL IKKE LEGGES IGJEN I ELLER VED SAMLINGSPUNKT FOR FRITIDSRENOVASJON!
  • Registrer også mengdene og andre resultater fra aksjonen i ryddeportalen – “rydde”

Takk for at du bidrar!