Vi tar koronasmitte på alvor

Vi tar koronasmitte på alvor



Ofte stilte spørsmål og svar om avfallshåndtering og koronasmitte


Oppdatert 05.01.2021 kl 12.00

I tråd med smitteutviklingen i kommunene vi jobber i, har ReMidt innført flere tiltak for å holde ansatte og kunder friske. Vi har vanlige åpningstider ved gjenvinningsstasjonene våre, men slipper inn begrenset antall samtidig på området. Hvor mange det er, avhenger av størrelsen på gjenvinningsstasjonen. De fleste stedene vil du bli møtt av en av våre driftsoperatører i porten.

Status per i dag er følgende:

  • Vi krever at det skal holdes to meter avstand til både ansatte og andre kunder. Vær tålmodig om det er flere ved samme container.
  • I tråd med kommunenes retningslinjer, har vi innført påbud om bruk av munnbind ved gjenvinningsstasjonene på Hitra og Frøya. Det er også krav om bruk av munnbind andre steder, dersom du ikke kan holde tilstrekkelig avstand til andre personer.
  • Der det er ombruksboder, er disse inntil videre stengt. I bruktbutikken på Melhus er det begrenset antall samtidige kunder og munnbindpåbud.
  • Kundesenteret og øvrige administrasjonsbygninger er stengt for besøk. Skal du komme i kontakt med oss, anbefaler vi at du gjør det via telefon, e-post eller vårt kontaktskjema. Som kunde kan du oppleve lenger responstid enn normalt.
  • Barn og hunder skal oppholde seg i bilen, dersom du besøker en av våre gjenvinningsstasjoner. Vi henstiller videre om at bare en person går ut av bilen inne på anlegget.
  • Vi tar ikke i mot skoleklasser eller andre grupper til gjenvinningsstasjonen inntil videre.
  • Er du i karantene? Da skal du ikke levere avfall ved våre gjenvinningsstasjoner. Det samme gjelder dersom du har smittesymptomer som ikke er avklart. Hjelp oss å holde våre medarbeidere friske.

_____________________

HENTING AV AVFALL HJEMME – HVORDAN KAN DU REDUSERE SMITTEFAREN?

Renovatørene som henter avfallet hjemme hos deg er en del av frontlinjen som gjør en formidabel innsats for å holde samfunnet vårt i gang under denne krisen. Hver dag skal de tømme tusenvis av avfallsdunker fra de som er friske, de som sitter i karantene, og fra de som er syke.

Slik kan du gjøre jobben til våre renovatører så enkel og trygg som mulig:

• Desinfiser eller vask håndtaket på dunken dagen før avfallet blir hentet. Dette er spesielt viktig der det er nabodeling eller fellescontainere.
• Sørg for at posen er godt knyttet igjen før du kaster den i dunken.
• Pass på at avfallet ligger oppi dunken, og ikke havner på utsiden. Ikke legg avfallsposer på toppen av eller ved siden av overfylte dunker. Lokket må være på.
• Sorter så mye som mulig. Er du usikker på hva som skal hvor, sjekk sortere.no. Brukte munnbind skal alltid kastes i restavfallet.

———————-

Våre driftsoperatører har fått beskjed om å holde avstand til kunder i tråd med råd fra helsemyndighetene. Vi håper du som kunde hos oss tenker på samme måte og bidrar til å ikke spre smitte.