Informasjon vedrørende koronavirus

Informasjon vedrørende koronavirusOfte stilte spørsmål og svar om avfallshåndtering og koronasmitte


Oppdatert 13.05.2020 kl 13.00

I forbindelse med den pågående situasjonen med fortsatt spredning av koronavirus, vil du finne siste nytt om ReMidt sine tjenester her.

Status per i dag er følgende:

  • Det er tidvis lange køer ved flere av våre gjenvinningsstasjoner. Hjelp oss å ta smittevernet på alvor – om du ikke levere avfall, vent til situasjonen normaliserer seg.
  • Kundesenteret og øvrige kontorer er stengt. Det betyr at dersom du skal komme i kontakt med oss, må du gjøre det via telefon, e-post eller vårt kontaktskjema. Som kunde kan du oppleve lenger responstid enn normalt.
  • Det er innført adgangsbegrensning ved enkelte av gjenvinningsstasjonene. Vi ønsker færre biler og kunder samtidig på anlegget. Dette for å unngå smittespredning.
  • Barn og hunder skal oppholde seg i bilen, dersom du besøker en av våre gjenvinningsstasjoner. Vi henstiller videre om at bare en person går ut av bilen inne på anlegget. Hold avstand til andre personer, minimum en meter. Dette er innført som smitteforebyggende tiltak.
  • Er du i karantene? Da skal du ikke levere avfall ved våre gjenvinningsstasjoner. Det samme gjelder dersom du er forkjølet, har luftveisproblemer eller andre smittesymptomer som ikke er avklart. Hjelp oss å holde våre medarbeidere friske.
  • Bruktbutikker og ombruksboder er åpne.

_____________________

HENTING AV AVFALL HJEMME – HVORDAN KAN DU REDUSERE SMITTEFAREN?

Renovatørene som henter avfallet hjemme hos deg er en del av frontlinjen som gjør en formidabel innsats for å holde samfunnet vårt i gang under denne krisen. Hver dag skal de tømme tusenvis av avfallsdunker fra de som er friske, de som sitter i karantene, og fra de som har blitt syke.

Slik kan du gjøre jobben til våre renovatører så enkel og trygg som mulig:

• Desinfiser eller vask håndtaket på dunken dagen før avfallet blir hentet. Dette er spesielt viktig der det er nabodeling eller felleskonteinere.
• Sørg for at posen er godt knyttet igjen før du kaster den i dunken. Bruk heller en pose for mye enn en for lite nå.
• Pass på at avfallet ligger oppi dunken, og ikke havner på utsiden. Ikke legg avfallsposer på toppen av eller ved siden av overfylte dunker. Lokket må være på.
• Sorter så mye som mulig. Er du usikker på hva som skal hvor, sjekk sortere.no.
• Kast verken sigarettsneipen, epleskrotten eller drikkebegeret på gaten. Ta det med til nærmeste søppelspann, eller ta det med deg hjem.

———————-

Det er avgjørende for oss å holde våre renovatører og annet driftspersonell friske, for å unngå å komme i en situasjon der avfall hoper seg opp.

Våre driftsoperatører har fått beskjed om å holde avstand til kunder i tråd med råd fra helsemyndighetene. Vi håper du som kunde hos oss tenker på samme måte og bidrar til å ikke spre smitte.